Församlingen - barn & unga

”Folk kom till honom med barn för att han skulle röra vid dem. Men lärjungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han förargad och sade: ”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.” Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem.”
Markusevangeliet 10:13-16

Barn är viktiga för Gud - då är de viktiga för mig också.

Efter en storsamling för alla barn i höstas satt vi på picknickfiltar på golvet. Vi hade undervisat om ”Det förlorade fåret och myntet”, Jesus vill hitta alla människor att bjuda med på festen! De hade fått gå runt på bönestationer och be för sina klasskamrater, fritidskompisar och sin familj. Vi satt i skenet av ett coolt ljusspel med härlig lovsångsmusik i bakgrunden. Vi bjöd på färdigskalad och skivad frukt i ett försök att illustrera festen Jesus förbereder för oss. Jag slår mig ner vid ett syskonpar och genast börjar hon på ca 6 år predika för mig! Annelee, det är viktigt att alla får lära känna Jesus och kommer med på festen! Hennes hand är knuten och i luften, detta är så viktigt för henne. Hennes ögon är bestämda och ingen lek eller bus finns i någon vrå, detta är på största allvar. Nyss hade hon hoppat och skuttat på dansstopp. Men nu infann sig ett allvar om kompisars frälsning. Vilken stark kärlek till andra!

Låt oss lära av våra barn och bli som dem och inte släta ut livet i alla gråa nyanser som ålder och erfarenheter ger oss. Barn känner av nöd idag på olika vis. De bär många gånger ansvar som anstår en vuxen. Låt oss tillsammans gå till Jesus och bli berörda av Honom!
/Annelee Thorstensson

Bön
- Att vår församling får vara god jord för de unga att växa i.
- Att familjer får leva i kraften med Jesus som frälsare, läkare, upprättare, beskyddare, tröstare, Herre.
- Att barnen får en personlig relation med Jesus.
- Om ett beskydd över deras tro livet igenom.
- Att vi ledare ständigt fyller på oss med Guds Ande, kraft och vishet för den tid vi lever i.

forsamling web