Exodus- Fria men inte framme

exodus 2 kv

En av våra mest uppmärksammade predikoserier var den om Josef som hölls 2015. Bibelns längsta sammanhållna berättelse om en svårt splittrad familjs väg till förlåtelse och försoning gick verkligen på djupet hos många. Nu kommer den naturliga fortsättningen på den serien.
Om Josefserien handlade om vägen till försoning, så handlar det nu om vägen till frihet. Om Josef var Gamla Testamentets längsta berättelse så är Exodusberättelsen nog Gamla testamentets mest kända, mest omskrivna och mest filmatiserade. 

Teologerna säger att vi lever i spänningen mellan ”redan nu” och ”ännu inte”. Trots att folket befriats genom ett Guds under och stod på andra sidan röda havet, torrskodda och sjöng en jublande lovsång så var de inte framme ännu. Trots att Jesus vunnit segern över döden och stigit ut ur graven i triumf så återstår en vandring att fullborda, ett kristusliv att leva, böner att bedja, kärleksgärningar att utföra, frestelser att övervinna, tillfällen att fånga. 

Med den stora segern i ryggen ska vi fortsätta att vinna segrar i våra personliga liv, och som församling.  Och faller vi så ligger vi inte kvar utan reser oss upp. Vi gör det inte i egen kraft utan i den kraft som uppväckte Jesu Kristus från det döda. Guds kraft, den Heliga Anden.

Därför fortsätter vi som församling frimodigt att inbjuda till Gudstjänst, att möta behov av mat och kläder, att be och lovsjunga, söka alla tänkbara vägar att nå ut med jesusbudskapet i Göteborg och världen. Vi fortsätter att bygga en internationell gemenskap som följer Jesus och förvandlar liv och samhälle.  

När man börjar närma sig målet t.ex. i ett långdistanslopp så händer det något. Tanken på att målet är nära ger ny energi och tempot ökar. 

Vår serie "EXODUS" fortsätter, välkommen att följa!

Söndag 23 april kl 11
”Fria - men hungriga och törstiga”
2 Mosebok 
15:23-17:7

Söndag 30 april kl 11
 ”Fria - men i behov av ledning”
2 Mosebok 18 

Söndag 7 maj kl 11
 ”Fria – men i behov av värderingar”
2 Mosebok 20:1-17 

Söndag 14 maj kl 11
 ”Fria - men i behov av Guds närvaro”
2 Mosebok 25 1-9,22 samt 40:34-37

Söndag 21 maj kl 11
”Fria - men i behov av uppenbarelse” 
2 Mosebok 33:7-34:1-9

Söndag 4 juni kl 11
”Fria - men i behov av kraft”
2 Mosebok 19:16-19, 34:4-6